CHRISTIAN HUUVA
FÖDD 1981

I början på det glada 80-talet såg Christian ljuset för första gången. Han föddes närmare bestämt i det lilla samhället Liehittäjä i Övertorneå. Att han skulle hålla på med snickeri och gå i sin fars fotspår, var inte alls självklart även fastän han brann för det. Istället såg Christian till att utbilda sig till fotograf. Men till slut tog han sitt förnuft tillfånga och började jobba tillsammans med sin far på Henry Huuvas Mestersnickeri.

Väldigt snabbt upptäckte de att de var ett lysande team och fick många uppdrag i bygden. Till en början inriktade de sig på trapp och husbygge, men efter ett tag började de att bygga bastu, vilket de gjorde i hela norra Sverige. Deras arbete blev så efterfrågat att de var tvungna att styra kosan till Österrike, där de levererade bastubygge av toppklass. Men 2006 blev Liehittäjä för litet för Christian så han tog tag i problemet, tog sin hammare, och flyttade till Stockholm.

När Christian lämnar jobbet, åker han hem till Hägersten och sin sambo Lina. På fritiden går han gärna iväg och drar sig upp för en klättervägg eller för en klippa. Detta kombineras mer är gärna med foto och fjällvandring. Men, trots sin bakgrund, är det bästa han vet att sätta sig i en björkeldad bastu och ljuga för glatta livet.

SAMMANFATTNING
Lugn och charmigt leende norrlänning, med snickeri i blodet och höga ambitioner. Äter inte nått som har en mamma.

Kontaktuppgifter

Mobiltelefon: 070-875 45 86
Epost: christian@tildaco.se