MATILDA SKOGLUND
FÖDD 1977

Matilda föddes under 70-talets orangea era och växte upp i Huddinge. Under hela sin uppväxt hade hon färg och form kring sig. En mor som målade tavlor och en far som odlade blommor, satte grunden hos Matilda. I tonåren började även Matilda att måla tavlor och vid sidan av studierna började hon jobba hos Mats Sandeberg i hans galleri och café, där hon skötte galleriverksamheten, målade tavlor och snickrade ramar. I samma veva började även Matilda att brinna för inredning, vilket håller i sig än idag.

Efter att ha gjort ett strålande jobb i galleriet, började Matilda jobba som dekorationsmålare hos Björkstads Dekorationsmåleri ihop med Bröderna Lindblom. Hon gjorde marmoreringar och träådringar i många gamla trapphus i innerstaden, samt dekormålade i Katarina Kyrka och Cedergrenska tornet bla. Efter de uppdragen rullade karriären bara på. Vid sidan av sitt eget skapande blev hon butiksansvarig för en inredningsbutik på söder där hon ansvarade för försäljning, utställning, inköp, personal och leverantörer. Eftersom Matilda har full koll på hur ett hem ska inredas och färgsättas, var succén ett faktum. Kunderna såg hennes talang och hon blev ofta anlitad för så kallad homestaging innan lägenhetsförsäljningar.

När Matilda går hem från jobbet är det till sin lägenhet på Södermalm och sin bedårande son. På sin fritid går hon gärna till vänner och berättar, över ett glas vin, hur de ska inreda sina hem. Givetvis är hon också hela tiden på jakt efter små detaljer som kan förnya hennes eget boende. När inte vänner och inredning tar all hennes uppmärksamhet så står hon i sitt målarrum och låter blodet i de konstnärliga ådrorna flöda.

SAMMANFATTNING
Konstnärlig inredare, som är engagerad i sina kunder och projekt, där uppriktighet väger tungt.

Kontaktuppgifter

Mobiltelefon: 072-183 58 31
Epost: matilda@tildaco.se