LUCAS MAINETTI
FÖDD 1988

I Lucas hittar man den där sällsynta mixen av erfarenhet, outsinlig kunskap och ungdomlig entusiasm. Men vi tar det från början.

Lucas föddes av pappa marockan och mamma finska i det lilla landet Frankrike. Tillsammans med 4 syskon bodde de i Courthezon tills det bar av till Finland. 12 år gammal övervakade han där sitt första bygge. När familjens hus byggdes i Ekenäs satt han på första parkett och såg inte bara sitt framtida föräldrahem byggas utan även hur hans karriär formades. Inspirerad av snickarnas skicklighet fick Lucas visionen att bli snickare. Efter avslutad grundskola blev det sålunda husbyggarskola i Borgo i östra Finland.

18 år ung lämnade han Ekenäs med det vackraste Finland hade att ge, nämligen Henrietta. Tillsammans vandrade de över isen till framtiden i Stockholm via Åland. Framtiden gav det unga paret två bedårande barn vid namn Joline och Noe samt en tomt på Gudö där ett hus genast byggdes (rent tekniskt så gav inte framtiden dem detta, utan precis som andra var dem tvungna att avla till sig barn och köpa tomten för hårt ihoparbetade pengar, men det låter liksom finare…).

Lucas är en sån där typ som gärna jobbar dygnet runt. En sån där som blir rastlös om det inte finns en hammare i handen. Han är också en sån där typ som liksom fötts med all kunskap i världen om hur man bygger ett hus. Eller ett garage. Eller en pool. Eller nästan precis vad som helst faktiskt.

På fritiden, eller snarare, den tid han inte arbetar, dricker han öl. Och sen en till öl. Och sen slutar vi räkna. Fast han lagar också gärna mat, tittar på och spelar tennis, bowlar, umgås, dansar tango, plockar svamp eller klättrar uppför grejer.

SAMMANFATTNING
Korsning mellan Gud och mumintroll. Med en brytning som är lätt att förstå men svår att härröra.

Kontaktuppgifter

Mobiltelefon: 070-875 46 21
Epost: lucas@tildaco.se