MATS ISFORS
FÖDD 1970

Född i sjuttiotalets början på Östermalm i Stockholm har Mats tagit den krokiga och långa vägen till snickrandet. Det började tidigt med en flytt till Norsborg för att ett par år senare flytta ännu längre söderut till Norrköping. Efter avslutad gymnasieskola avverkades sedan flera yrken i rask takt (radiokonsulent på Studiefrämjandet, grovdiskare på Silja Line, klockförsäljare på Ur och Penn, personlig assistent och biografmaskinist för att nämna ett par) innan han till slut satsade på en akademisk karriär.

Även studierna präglades av en viss spretighet, dock med huvudsaklig inriktning på humaniora. Konstvetenskap, geografi, historia, religionsvetenskap, filmvetenskap, norskt språk och kultur, danskt språk och kultur är några av de ämnen han har poäng i. Det blev dock filmen han fastnade för och efter en magisterexamen i ämnet började han arbeta på en ideell förening vid namn FilmCentrum. Efter hela tretton år i denna bransch kom han sedan att förstå att det ju var snickare han ville bli. Denna insikt kom till honom när han först renoverade sin lägenhet i Aspudden och sedan byggde både stort och smått ute på sitt landställe i Roslagen.

När Mats lämnar jobbet åker han utan omvägar till sina vackra barn och dito fru i Aspudden. Om det är säsong plockar han med sig lite maskrosblad till familjens tre marsvin. Han tillbringar gärna tid med att springa runt med en klubba och försöka slå en boll i mål, men ännu hellre planerar och genomför han nybyggen och vidarebyggen på sitt landställe.

SAMMANFATTNING
Inte fullt så krokig och vinglig som hans väg till snickrandet.

Kontaktuppgifter

Mobiltelefon: 076-869 03 40
Epost: mats@tildaco.se